Keuringen

← Vorige

Het verrichten van medische keuringen behoort tot een van de expertises van Arbobasis. U kunt bij ons een afspraak maken voor het de volgende keuringen:

Stuur

Rijbewijskeuring C, D & E (groot rijbewijs)

Houders van een rijbewijs C en D moeten zich elke 5 jaar medisch laten keuren. Arbobasis kan deze keuring voor u verrichten.
Kosten: € 75,- Graag betaling met pin of contant.
Duur: 20 minuten.  U maakt een afspraak voor de keuring: dat kan via deze pagina of via 06 41774540.

Maak een afspraak

Rijbewijskeuring A & B voor ouderen

Wanneer u 75 jaar of ouder bent, bent u verplicht elke 5 jaar een medische keuring te doen. Arbobasis kan deze keuring vlot verrichten.
Kosten: € 65,- Graag betaling met pin of contant.
Duur: 20 minuten.  U maakt een afspraak voor de keuring: dat kan via deze pagina of via 06 41774540.

Maak een afspraak

Hoe gaat de rijbewijskeuring in zijn werk?

Digitaal is sneller
Digitaal is sneller, ga daarom naar Mijn CBR voor het indienen van uw Gezondheidsverklaring.

Hoe stuur ik digitaal een Gezondheidsverklaring in?

  1. Ga naar mijn.cbr.nl en log in via DigiD met SMS of App. Heeft u nog geen DigiD met sms-controle of App? Vraag die dan aan op www.digid.nl.
  2. Kies voor ´Gezondheidsverklaring invullen´. U begint met invullen van uw persoonlijke gegevens, daarna volgen de vragen over uw gezondheid. Na het beantwoorden van alle vragen, controleert u uw antwoorden. Deze kunt u eventueel ook opslaan voor uw eigen administratie. Vervolgens bevestigt u door ondertekening via DigiD met SMS of App en tot slot betaalt u via iDeal .
  3. U ontvangt direct de ontvangstbevestiging van uw ingediende Gezondheidsverklaring per mail en via Mijn CBR.
  4. Vervolgens ontvangt u zo snel mogelijk (maximaal binnen 7 weken) via Mijn CBR formulier(en) voor de bedrijfsarts en eenZD-code waarmee de bedrijfsarts uw informatie snel en digitaal kan invullen en naar ons toe kan sturen.
  5. Maak een afspraak met Peter van de Pol,bedrijfsarts  voor de keuring door 06 41774540 te bellen. Neem uw bericht(en) met ZD-code(s) en uw identiteitsbewijs mee. Hiermee kan de bedrijfsarts en specialist(en) uw documenten digitaal invullen en versturen, dat gaat sneller dan per post. Neem voor de zekerheid ook een printje mee van alle berichten.
  6. De bedrijfsarts onderzoekt u en vult de benodigde formulieren in.
  7. Stuur alle documenten terug naar het CBR of vraag uw arts om het digitaal via ZorgDomein te doen. U mag deze documenten altijd van tevoren inzien. Vraag om een kopie voor uw eigen administratie.
  8. Een arts van het CBR beoordeelt al uw informatie en via Mijn CBR ontvangt u binnen acht weken bericht.
  9. Als het nodig is verwijst het CBR u door voor een rijtest. In een enkel geval is er meer informatie nodig en wordt u nog doorverwezen naar een specialist.
  10. Wanneer alle informatie is ontvangen, beslist het CBR of u rijgeschikt bent en uw rijbewijs kunt verlengen. U ontvangt hierover bericht per mail en via Mijn CBR. Ook kunt u in Mijn CBR de status van uw aanvraag volgen.

Kunt of wilt u de aanvraag niet digitaal doen, dan kunt u de Gezondheidsverklaring op papier invullen. Let op: de verwerking van een papieren Gezondheidsverklaring duurt langer.

Ook voor taxikeuringen en verzekeringskeuringen kunt u bij Arbobasis terecht. Neem contact met ons op voor meer informatie.